Lundi 23/09/1996 à 20:41:12

Drugsprobleem in Dublin

Dublin - De eerste avond in Dublin is het letterlijk en figuurlijk meteen raak: ik krijg een harde klap op mijn kop; eerst denk ik aan de bloempot, maar al gauw wordt duidelijk dat het slagwapen een bierfles was.
Zo word je hardhandig op de hoogte gebracht van het feit dat Noord-Dublin, aan de noordkant van de rivier de Liffey dus, niet voor niets als crimineel bekend staat.

"Het drugsprobleem in Dublin 24 is gigantisch," vertelt Robert Smith, van beroep veiligheidsagent. Drugsverslaafden worden door de Ierse overheid bij elkaar gejaagd in Tallaght, de wijk die in de wandeling 'Dublin 24' wordt genoemd. Tachtig procent van de bewoners is werkloos, vijftig procent is onder de 30 jaar, vijfenzestig procent drugsverslaafd.

De overheid heeft,

om te zorgen dat de situatie niet verder uit de hand loopt, het Timon Bonn Community Center opgericht. Liam Morrissey, die musicus is: "We proberen jongeren van de drugs af te houden door middel van sport en muziek," zegt hij. "We proberen ze wat meer vertrouwen in de toekomst te geven door hun eigen liedjes op te nemen in onze studio."

Op pad in Dublin 24 zien we trouwens twee elftallen voetballertjes zeer ijverig bezig - allemaal willen ze de nieuwe Ruud Gullit worden. Wat dat betreft gebeurt er tenminste iets, in Dublin.

Michiel Meeuwis

Limburgs Dagblad
Pour réagir ...
Posté le Lundi 23/09/1996 à 20:41:12
Support technique: webmaster@nma.be.